Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Het grote ecologische pluktuinboek

geen plaatje   Een gids voor het aanleggen van een bloementuin. Bloementelers Lies Couckuyt en Monique van Wegen delen hun kennis, hun favoriete bloemsoorten en -variëteiten én een schat aan jarenlange pluktuinervaringen. Ze tuinieren met de natuur mee, te beginnen bij het zaaien en een gezonde bodem. Ze bespreken de seizoenen op hun bloemenvelden en leren de lezer de mooiste verse boeketten maken (met een lang vaasleven), bloemen drogen en zaad winnen voor het volgende bloemenseizoen. Instructief en nuchter geschreven. Met foto’s en illustraties in kleur. Lies Couckuyt en Monique van Wegen zijn ecologisch bloementeler..

Dit pluktuinboek leert je hoe je je snijbloemen vol, lang en gezond op je tuin krijgt. Als je het slim aanpakt, kun je bloemen hebben vanaf het vroege voorjaar tot ver in de herfst.
Inhoudsopgave:
1. Je pluktuin organiseren
2. De bodem, het goud van jouw pluktuin
3. Lente, klaar voor de start?!
4. Zomer, tijd van overvloed
5. Herfst, oogsten en opruimen
6. Winter, verstilling
7. Kalender

Auteur: Monique van Wegen Lies Couckuyt

Prijs: 34,99